💫Adana’ya zeka oyunlarını biz öğretiyoruz!
⭐️2017 #resfebe TÜRKİYE 1.si
⭐️2018 #haiku TÜRKİYE 5.si
⭐️2018 #mangala ADANA 1.si
⭐️2019 #reversi ADANA 1.si
⭐️2018 #haiku ADANA 2.si
⭐️2019 #reversi ADANA 3.sü
⭐️2019 #kulami ADANA 3.sü
⭐️2018 #mangala ADANA 4.sü
⭐️2019 #kulami SEYHAN 2.si
⭐️2020 #TAZOF Oyuncu Beyin Turnuvası ADANA 1.si, 5.si, 7.si, 8.si 
💫Bu derecelerin tamamı Süheyla Tokyay Koleji zeka oyunları kulübü öğrencisi!



Zeka oyunları; ezber bilgi gerektirmeyen, mantık, sistematik ve hızlı düşünme, yaratıcılık, ipuçlarından yararlanabilme gibi becerileri kullanarak çözülebilen sorulara verilen genel bir isimdir.

California Berkeley Üniversitesi’nin araştırması, bu soruları çözmek için akıl yürütmenin, çocukların zeka seviyesini arttırdığını kanıtlıyor. Berkeley Üniversitesi Nörobilim Enstitü Başkan Yardımcısı Dr. Silvia Bungie ve ekibinin çalışması sekiz hafta boyunca, haftada iki kez 1 saat 15 dakika zeka oyunları ile çalışma yapılan çocukların IQ larının ortalama 13 puan arttığını gösteriyor.

Geleceğin eğitim metodu olan bu yöntem Süheyla Tokyay çatısı altında 1985 yılından beri kullanılıyor. Oyunlar günümüzde, akıl oyunları, işlem oyunları, strateji oyunları, sözcük-mantık oyunları, karma zeka oyunları ve mekanik oyunlar olarak sınıflara ayrılıyor. Zeka oyunlarının öneminin son yıllarda daha geniş kitlelerce fark edilmesi, çok sayıda yeni oyun piyasa sürülmesine sebep oldu. Eğitim öğretim açısından verimli olacak oyunların, ürün çeşitliliği arasında kaybolmaması adına uzman öğretmenlerimiz son derece seçici davranıyor.

NASA tarafından kullanılan origami tekniklerinden, Osmanlı'da önemli bir tarihi olan Mangala'ya öğrencilerimiz zeka sporlarını tanıyor ve öğreniyorlar.

Okulumuzda bir zeka bilmecesi olan Resfebe ile tanışan 2017 mezunumuz Eda Nur Yakar'ın, 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında öğrencimizken "Sözcüklerin Gizemi Türkiye Ulusal Resfebe Yarışması"na katılmaya hak kazanan 5987 eser arasında Türkiye Birincisi olmasının gurunu yaşadık.

Bu oyunlar sayesinde hızlı ve doğru karar almayı öğreniyoruz. Bazen risk almamız gerektiğinin bilincini kazanıyor ve güvenliğimizi sağlama becerisi geliştiriyoruz. Odaklanma ve sonuca yoğunlaşma alışkanlığı ediniyoruz. Problemler ile gerçek hayat sorunlarının çözümleri arsında bağlar kurmayı öğreniyoruz. Sistemli düşünmenin, dikkatli ve sabırlı olmanın, sorumluluk almanın önemini kavrıyoruz.

 


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis