STEM & MAKER Fest - Hacettepe

STEM & MAKER Fest - Hacettepe

 

 

Daha önce Mersin Üniversitesi ve ODTÜ’de STEM MAKER çalışmalarında bulunan ST KOLEJ geçen hafta da Hacettepe Üniversitesi’ndeydi.

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) eğitiminin amacı standart okul müfredatını 21. yüzyıl yaşamında karşılığı olan bilim, teknoloji, matematik ve mühendislik uygulamalarına entegre etmek, bu sayede üretken, analitik ve eleştirel düşünen, problem çözme becerileri yüksek bireyler yetiştirmektir.

FENÖNDER işbirliği ile Türkiye’de az sayıda bulunan STEM MAKER öğretmenlerimiz ST KOLEJ’de yıl içerisinde öğrencilerimize yaptırılan çalışmalardan örnekleri tüm Türkiye’deki fen ve teknoloji öğretmenlerine tanıttı; fikir alışverişi sağlandı.

2015 – 2016 eğitim öğretim yılı içerisinde kolejimiz bünyesinde düzenlenen Fen Fest’te öğrencilerin kendi tasarladıkları, hazırladıkları ve sizlere sundukları güneş enerjisiyle yürüyen robot böcekler, resim yapan mini robotlar, tesla bobini ve makey makey çalışmaları Ankara’da STEM MAKER Öğretmenler Konferansı'nda da yoğun ilgi gördü.

Ortaokul yaş grubunun günlük hayatlarına yerleşmiş pozisyondaki bilgisayar ve interneti nasıl daha verimli kullanabileceklerine dair projelerimiz, öğrencilerimizin tasarladığı animasyon, hologram ve arttırılmış gerçeklik çalışmaları ülkenin dört bir yanından gelen katılımcılara yeni ufuklar açtı.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis