SİGULA ve MİGO’yu da Çalışmalarımıza Ekledik

SİGULA ve MİGO’yu da Çalışmalarımıza Ekledik



Zeka ve akıl oyunları zihni açan, aklı çalıştıran, öğrenmeyi kolaylaştıran bir eğitim metodudur. Süheyla Tokyay çatısı altında 1985 yılından bu yana genel yetenek dersi adıyla bu metot kullanılmaktadır.

Zeka oyunlarının öneminin son yıllarda daha geniş kitlelerce fark edilmesi, çok sayıda yeni oyun piyasa sürülmesine sebep oldu. Eğitim öğretim açısından verimli olacak oyunların, ürün çeşitliliği arasında kaybolmaması adına çok seçici davranan eğitmenlerimiz bu hafta Sigula oyunun mucidi Ümit Kılıç ile birlikteydi.

Genç Girişimciler Kurulu tarafından düzenlenen Yeni Ürün, Fikir ve Girişimcilik Yarışması’nda SİGULA ile Türkiye birincisi olan Ümit Kılıç oyunun felsefesinde karşıyı yenmek değil karşılıklı öğrenmek, birbirini tamamlamak olduğunu vurguladı.

Öğretmenlerimizden Seray Bahadır, Sigula’nın dayandığı felsefe ve temelleri odaklı bu sohbet ve fırsat eğitimi ardından “Yenilikçi ruha sahip öğretmenler olarak Sigula felsefesinin öğrencilerimize çok şey vereceğine inancımız tam ve bu oyunun mimarı ile aynı yoldan yürüyeceğimiz için çok mutluyuz. Ayrıca Ümit Bey’e Sigulanın başlangıç oyunu olan Migo’yu hediye ettiği için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis